نهال انگور فخری
نهل انگور فخری یکی از ارقام نهال انگور میباشد. این میوه رقم بسیار تجاری میوه ی میان رس مناسب خشک بار ی و تازه خوری ماندگاری بسیار بالا بازار پسند است.مشتریان که قصد خرید نهال را دارن میتوانند این نهال را به صورت عمده و خرده از نهالستان برگ سبز خریداری کنند.جهت خرید وسفارش نهال میتوانید به صورت مستقیم و بدون واسطه از نهالستان برگ سبز با مدیریت : مهندس رضا میرزائی خریداری کنید. برای اطلاعات بیشتر میتوانید باشماره های زیر تماس حاصل فرمایید.
شماره مدیر:091041010
شماره دفتر فروش:04445230022
شماره کارشناس:09143338362
مشخصات :
ال انگور فخری، جزء نهالهای بومی کشور ایران به شمار میآید. این نهال انگور قادر به رشد در اکثر مناطق با آب و هوای معتدل و سردسیر است. از این رو، باغداران میتوانند با رعایت برخی از نکات ضروری، نهال انگور فخری را در محیط خود به بهترین شکل ممکن بکارند و از تمامی مزایای آن بهرهمند شوند. جالب است بدانید که میوه انگور فخری در کشورهای خارجی دارای طرفداران بیشماری است.
یکی از مهمترین عواملی که نهال انگور فخری را با سایر ارقام انگور متمایز ساخته، شکل و ظاهر میوههای آن است. میوههای این نهال انگور نسبتا درشت، نرم، آبدار و بسیار شیرین هستند همچنین حبه های انگور فخری کشیده و بیضی شکل است که دارای رنگ سبز روشن می باشد فراموش نکنید که میزان اسیدیته محصول نهال انگور فخری حدود 7/2 است. وزن هر حبه انگور فخری حدود 5 الی 8گرم میباشد. به بیانی دیگر، هر خوشه انگور فخری از وزنی معادل 100 الی 550 گرم برخوردار است. عواملی نظیر نوع خاک، میزان رسیدگی، زمان کوددهی، آبیاری و سمپاشی بر روی اندازه و تراکم خوشهها و حتی مزه میوه این نهال انگور دیررس تاثیر گذارند. خوب است بدانید که میوه نهال انگور فخری خواص بسیار زیادی دارد و مصرف روزانه آن میتواند به افزایش سطح سلامتی افراد کمک کند.
نهال انگور فخری نسبت به دیگر انواع ارقام انگور، دارای ظاهری منحصر به فرد و خاص میباشد. این نهال انگور، متشکل از تنهای به رنگ قهوهای روشن به همراه شاخههایی سر صاف و نسبتا ترد و شکننده برخوردار است. ارتفاع این نهال انگور دیررس گاه به بیش از8متر میرسد. در نظر داشته باشید که تنه نهال انگور فخری به صورت رونده (پیچهای) رشد میکند. به همین دلیل، باید حتما این نهال انگور دیررس را به یک سطح ایستاده ببندید تا تنه آن به خوبی شکل بگیرید.
شرایط محیطی:
اگر قصد کاشت و پرورش یک نوع نهال انگور را دارید، بهتر است به سراغ نهال انگور فخری بروید. گرچه این نهال انگور دیررس است؛ اما شما میتوانید با فراهم نمودن شرایط رشد مطلوب، در کمترین زمان ممکن شاهد رشد و میزان باردهی چندین برابری آن باشید. همانطور که در بخشهای قبل ذکر شد، در ابتدا باید چندین داربست در اطراف باغ خود قرار دهید تا بتوانید تنه نهالهای انگور را پس از کاشت، به آنها ببندید. این امر موجب افزایش مقاومت و استحکام تنه انگور در برابر تکانهای شدید میگردد.
برای کاشت نهال انگور فخری، باید ابتدا گودالهایی به عمق حداقل43 و حداکثر 85 سانتی متر با توجه به ارتفاع نهال به فاصله 2 متر نسبت به یکدیگر حفر کنید در واقع می توان گفت فاصله کاشت نهال انگور فخری 2*3می باشد. برای حفر گودالها در کمترین زمان، میتوانید از متههای مخصوص کشاورزی نیز استفاده نمایید. در مرحله بعد، باید نهالها را دقت فراوان درون گودالها قرار دهید. ریشهها، از مهمترین بخش نهال انگور محسوب میشوند؛ از این رو باید در این مرحله باید نهایت دقت خود را به کار بگیرید تا بتوانید از آسیب دیدن ریشهها جلوگیری کنید.
در مرحله بعد، باید با استفاده از خاک مرغوب و زهکشی شده و مقدار بسیار کمی کود ازته گودالها را پر کنید.ج/ پس از اتمام مراحل کاشت، باید نهایت سعی و تلاش خود را به کار بگیرید تا بتوانید شرایط عالی و مطلوب برای رشد و پرورش نهال انگور فخری فراهم سازید. فراموش نکنید که باید در هنگام کاشت این نهال انگور پارامترهایی نظیر نیاز سرمایی، کوددهی، سمپاشی، آبیاری و هرس را مد نظر داشته باشید تا بتوانید گامی بلند در عرصه افزایش رشد و میزان عملکرد آن بردارید. البته پیش از آن که بخواهید نهال انگور فخری را بکارید، باید اقداماتی را جهت بررسی دقیق محیط خود به عمل آورید. مناطقی با دمای حداقل منفی 18 و حداکثر 35 درجه سانتی گراد با ارتفاع حداقل 700 متر بالاتر از سطح دریا با رطوبت مناسب، بهترین اقلیم برای کاشت نهال انگور فخری محسوب میشوند. ناگفته نماند که بهترین زمان برای کاشت نهال انگور فخری، ابتدای فصل زمستان تا اوایل بهار باشد.
نیاز سرمایی
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره شد، یکی از مهمترین نکات و اصول پرورش نهال انگور فخری، برطرف نمودن نیاز سرمایی آن است. بسیاری از کشاورزان و باغداران تازه کار با این سوال مواجه میشوند که رفع نیاز سرمایی چه اثری بر روی میزان عملکرد نهال انگور فخری دارد؟ شما میتوانید با رفع نیاز سرمایی نهال انگور فخری، میزان باردهی و مقاومت آن را در برابر تغییرات آب و هوایی افزایش دهید. طبق نظر متخصصان و کارشناسان، برای برطرف نمودن نیاز سرمایی نهال انگور فخری، باید آن را در اقلیمی که مدت 100 الی 600 ساعت با دمای منفی 8 درجه سانتی دارد کشت کنید.
ارتفاع از سطح دریا
یکی دیگر از اصول و نکات مهم پرورش نهال انگور کوهستانی فخری، توجه به ارتفاع از سطح دریا است. برای آن که بتوانید نهال انگور فخری را به بهترین شکل ممکن پرورش دهید و از تمامی مزایای آن بهرهمند شوید، باید آن را در زمین زراعی با ارتفاع مناسب از سطح دریا بکارید. فاصله مجاز از سطح دریا برای کاشت نهال انگور فخری حدود 600 الی 2100 متر است. در نظر داشته باشید که اگر این نهال سردسیر کوهستانی در محیطی با ارتفاع نامناسب از سطح دریا کاشته شود، ممکن است میزان عملکرد و تناژ آن با افت شدیدی مواجه گردد.
شروع باردهی و عملکرد
نهال انگور فخری، به مدت 2 سال پس از کاشت شروع به باردهی می کند از این رو، میتوان این نهال را در دسته نهال های انگور زودبازده قرار داد. البته عوامل مختلفی همچون تغییرات آب و هوایی، میانگین دمای هوا، شرایط اقلیمی و نوع خاک بر روی زمان شروع باردهی نهال انگور فخری تاثیر بگذارد.
همانطور که در قسمتهای قبل ذکر شد، نهال انگور فخری جزءارقام پر طرفدار و پرفروش محسوب میشود. یکی از مهمترین عواملی که موجب پرطرفدار و پرفروش شدن این نهال انگور شده، میزان باردهی آن است. هر اصله نهال انگور فخری قادر به تولید55الی 75کیلوگرم محصول مرغوب و بی نظیر در طول سال میباشد. کشاورزان و باغداران، سالانه میتوانند از هر هکتار باغ خود، 40 تن انگور فخری ناب و با کیفیت برداشت کنند و لذت ببرند. برای آن که بتوانید عملکرد این نهال انگور سردسیری را به حداکثر برسانید، باید نکاتی نظیر کوددهی و آبیاری به موقع را مد نظر داشته باشید.
عمر مفید نهال انگور فخری
طول عمر مفید و اقتصادی نهال انگور فخری حدود 50 الی 65 سال تخمین زده شده است. البته اگر این نهال انگور خشکباری به خوبی هرس و سمپاشی نشود، آفات بخشهای سالم آن را از بین میبرند و در نتیجه طول عمر مفید آن را کاهش میدهند. شما میتوانید با انجام اقداماتی نظیر هرس، آبیاری، سمپاشی و کوددهی به موقع طول عمر مفید نهال انگور فخری را افزایش دهید و مدت زمان بیشتری از محصولات بی نظیر آن باشد.
هرس
یکی از راههای افزایش طول عمر مفید و میزان باردهی نهال انگور فخری، هرس به موقع آن است. هر نهال انگور برای رشد و بهتر و باردهی بیشتر، نیاز به هرس به موقع دارد. برای هرس نهال انگور فخری باید از روشهای سه بندی استفاده کنید. لازم به ذکر است که طبق نظر متخصصان و کارشناسان، نهال انگور فخری باید حداقل 3 مرتبه در طول سال هرس شود.
خاک مناسب
خاک، از پر اهمیت ترین عناصر رشد و بقای نهال انگور به شمار میآید و نقش پررنگی را در باردهی و میزان عملکرد آنها ایفا میکند. خاک مناسب نهال انگور فخری، باید حاوی مواد معدنی و آلی مورد نیاز نظیر هوموس، هیومیک اسید، آلومینیوم، منیزیم، ید و منگنز باشد. برای تهیه خاک مناسب رشد این نهال انگور، میتوانید مقداری خاک برگ را به همراه خاک لومی یا ماسهای با مقدار بسیار کمی کود ازته مخلوط کنید آن را پای نهال بریزید.
آبیاری
برای آن که بتوانید عملکرد و میزان باردهی نهال انگور فخری را به حداکثر برسد، باید یک برنامه آبیاری دقیق آماده کنید. این نهال انگور هر 15 الی 20 روز یکبار نیاز به آبیاری دارد. البته در روزهای گرم تابستانی، باید هفتهای یک الی دو مرتبه نهال سردسیری انگور فخری را آبیاری کنید تا بتوانید شادابی و طراوت را برای آن به ارمغان بیاورید.
کوددهی و سمپاشی
در برخی از مواقع، میزان مواد معدنی و آلی موجود در خاک با کاهش چشمگیری مواجه می شود. در چنین شرایطی خاک قادر به تامین مواد مغذی نهال نیست. از این رو، باید در این مواقع با استفاده از ترفند کوددهی وارد عمل شوید. در نظر داشته باشید که استفاده از کودهای حیوانی به منظور تقویت نهال انگور فخری، موجب افزایش هجوم آفات و حشرات مزاحم میگردد. البته نیازی به نگرانی نیست؛ شما میتوانید با کودهای شیمایی مایع مرغوب حاوی عناصر معدنی و آلی مورد نیاز، این نهال انگور خشکباری را به بهترین شکل تقویت کنید و از تمامی مزایای آن بهرهمند شوید. لازم به ذکر است که باید برای کوددهی نهال انگور فخری، هر سه ماه الی چهار ماه یک بار اقدامات لازم را به عمل بیاورید.
یکی از مهمترین نکاتی که باید در هنگام پرورش نهال انگور فخری به آن توجه ویژهای داشته باشید، جلوگیری از هجوم آفات و حشرات مزاحم است. برای انجام این کار، باید از ترفند سمپاشی استفاده نمایید. طبق نظر متخصصان و کارشناسان، نهال انگور فخری باید ابتدای هر فصل سمپاشی شود.
مقاومت در برابر آفات
خوشبختانه نهال انگور فخری از مقاومت بالایی در برابر آفات و بیماریهای گوناگون برخوردار است. البته برخی از آفات و بیماریها نظیر کرم خوشه خوار و آتشک میتوانند یک تهدید بزرگ برای این نهال انگور به حساب آیند. از این رو، برای آن که با چنین مشکلی مواجه نشوید، باید اصول ضروری پرورش نهال را که شامل سمپاشی، آبیاری، کوددهی و هرس به موقع میباشد.
موارد مصرف
از مهمترین موارد مصرف میوه نهال انگور فخری، میتوان به تازه خوری و خشکباری اشاره کرد. بسیاری از افراد ترجیح میدهند میوه این نهال انگور را به صورت تازه خوری و پذیرایی در مجالس مورد استفاده قرار دهند. علاوه بر آن، برخی دیگر از افراد برای تهیه کشمش ناب از میوه این نهال انگور استفاده میکنند. لازم به ذکر است که نمیتوان از انگور فخری آبغوره و سرکه تهیه نمود و کاربرد مصرف آن فقط در خشکباری و تازه خوری میباشد .
ارقام نهال انگور :
نهال انگور
نهال انگور موندراپ
نهال انگور شمشیری
نهال انگور سردسیری
نهال انگور زود رس
نهال انگور گرمسیری
نهال انگور کشمشی
نهال انگور یاقوتی
نهال انگور شرابی
نهال انگور شانی