منوی دسته بندی
منوی دسته بندی

نهال انگور شرابی

نهال انگور شرابی

نهال انگور شرابی یکی از ارقام نهال انگور میباشد . میوه این نهال دیر رس و مقاوم به کم آبی و مناسب تازه خوری میباشد . میوه ای بسیار شیرین و مناسب به آبگیری و رقمی بسیار تجاری است . نهالستان برگ سبز عرضه کننده انواع و ارقام نهال مثمر و غیر مثمر میباشد شما مشتریان گرامی میتوانید از نهالستان برگ سبز بمدیریت : مهندس رضا میرزایی جهت خرید و سفارش نهال میتوانید بصورت حضوری و غیر حضوری با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید .

شماره مدیر نهالستان : 09104101070 _09306363005

شماره تماس دفتر فروش : 04445230022

شماره کارشناس : 09143338362

نهال انگور سرابی

نهال انگور سرابی

مشخصات :

همانطور که از نامش پیداست، نهال انگور سیاه سردشت برای اولین بار در کشور ایران و در شهرستان سردشت استان آذربایجان غربی توسط باغداران شناسایی شد و مورد بررسی قرار گرفت. خوشبختانه امروزه کشاورزان و باغداران می‏توانند این نهال انگور را در اکثر نقاط جهان به بهترین شکل پرورش دهند. البته برای کاشت و پرورش این نهال انگور سردسیری، بایستی به نکات ضروری توجه بسزایی داشته باشید تا بتوانید میزان عملکرد آن را به حداکثر برسانید و از این طریق، سود خوبی را نصیب خود نمایید.

نهال انگور سیاه سردشت، از تنه‏ای نسبتا نازک و پیچه‏ای به رنگ قهوه‏ای تیره (شکلاتی) به همراه شاخه ‏هایی بسیار نازک و شکننده برخوردار است. برگ ‏های این نهال انگور، دارای جثه‏ای متوسط اما ضخیم به رنگ سبز تیره با آوندهای برجسته هستند. جالب است بدانید که طول این نهال انگور، گاهی به بیش از 15 متر می‏رسد. فراموش نکنید که نهال انگور سیاه سردشت یا انگور شرابی، جزء نهال‏های زودرس محسوب می‏شود. در نظر داشته باشید که برای کاشت و پرورش این نهال انگور سردسیری، باید ابتدا تحقیقات لازم را درباره شرایط اقلیمی منطقه خود انجام دهید.

از مهم‏ترین عواملی که سبب پرطرفدار شدن نهال انگور شرابی شده می‏‏توان به میوه‏های خوش رنگ و بازار پسند آن اشاره نمود. این نهال انگور سردسیری، قادر به تولید میوه‏هایی بسیار خوشمزه و لذیذ به رنگ آبی فیروزه‏ای و بنفش میباشد .  گوشته انگور نهال سردشت بنفش رنگ و بسیار ترد است. ناگفته نماند که امروزه فرآورده‏های بسیار زیادی از میوه این نهال انگور حاصل می‏گردند. وزن هر حبه انگور سیاه سردشت معادل 5 الی 8 گرم است و هر خوشه نهال انگور شرابی از جرمی معادل 149 الی 403 گرم برخوردار است . 

شرایط محیطی :

شما می‏توانید با کاشت و پرورش نهال انگور سیاه سردشت، سود بسیار خوبی را نصیب خود کنید. اما باید پیش از انجام اقدامات برای کاشت نهال انگور شرابی، به پارامترهای خاصی توجه بسزایی داشته باشید. در ابتدا باید عواملی همچون ارتفاع زمین زراعی از سطح دریا، میزان تغییرات آب و هوا، میزان رطوبت و بارش و نوع خاک را در نظر بگیرید. طبق نظر متخصصان و کارشناسان، مناطقی با دمای حداقل منفی 10 و حداکثر 15 درجه سانتی گراد با خاک مرغوب به همراه میزان رطوبت و بارش مطلوب با ارتفاع حداقل 1200 متر بالاتر از سطح دریا، بهترین اقلیم برای کاشت نهال انگور سیاه سردشت محسوب می‏شوند. 

در ابتدا برای کاشت نهال انگور شرابی، بایستی در اطراف باغ خود چندین داربست نصب کنید تا بتوانید نهال‏ها را پس از رشد به آن‏ها ببندید. سپس باید برای خرید نهال انگور سیاه سردشت اقدام نمایید؛ برای خرید این نهال انگور سیاه سردشت، بایستی به نهالستان‏های معتبر همچون نهالستان برگ سبز  مراجعه فرمایید. پس از آن، بایستی برای حفر گودال‏های مناسب کاشت این نهال انگور شرابی اقدام نمایید. برای کاشت بهترین نهال انگور یعنی سیاه سردشت، باید گودال‏هایی به ژرفای حداکثر 100 سانتی متر با توجه به ارتفاع نهال حفر کنید. لازم به ذکر است که گودال‏ها باید حداقل 2 الی 3 متر نسبت به یکدیگر فاصله داشته باشند.

پس از حفر گودال‏ها، باید نهال‏های انگور شرابی را با دقت فراوان درون آن‏ها قرار دهید. در مرحله بعد، بایستی با استفاده از خاک مرغوب و از پیش تهیه شده گودال را با دقت فراوان پر کنید. پس از اتمام مراحل کاشت، باید مقداری نهال را با دقت فراوان آبیاری نمایید. فراموش نکنید که اگر نهال انگور شرابی به خوبی در خاک قرار نگیرد، ممکن است رشد و میزان باردهی آن پس از مدتی با افت شدیدی مواجه شوند. برای کاشت نهال انگور شرابی، بهتر است با افراد متخصص و کاربلد مشورت کنید و از تجربیات آن‏ها در این زمینه استفاده نمایید.

نهال انگور سرابی

نهال انگور سرابی

نیاز سرمایی

از مهم‏ترین نکاتی که باید پیش از کاشت و پرورش نهال انگور شرابی به آن توجه شود، برطرف نمودن نیاز سرمایی آن است. شما می‏توانید با برطرف نمودن نیاز سرمایی نهال انگور سیاه سردشت، مقاومت دربرابر تغییرات ناگهانی آب و هوایی و میزان باردهی آن را افزایش دهید. طبق نظر متخصصان و کارشناسان، نهال انگور سیاه سر دشت باید در محیطی با دمای حداقل منفی 6 الی 7 درجه به مدت 200 الی 750 ساعت کشت شود. لازم به ذکر است که اگر نیاز سرمایی این نهال انگور سردسیری به خوبی برطرف نشود، ممکن است طول عمر مفید و اقتصادی آن کاهش یابد.

ارتفاع از سطح دریا

از دیگر نکاتی که باید در هنگام کاشت و پرورش نهال انگور سیاه سردشت به آن توجه بسزایی داشته باشید، ارتفاع از سطح دریا است. کاشت نهال انگور در زمین زراعی در ارتفاع مناسب از سطح دریا، سبب افزایش میزان باردهی و رشد آن در کمترین زمان می‏گردد. در نظر داشته باشید که نهال انگور شرابی باید در ارتفاع حداقل 700 و حداکثر 1900 متر بالاتر از سطح دریا باید کاشته شود. ناگفته نماند که اگر این نهال انگور شرابی در زمین زراعی با ارتفاع نامناسب از سطح دریا قرار گیرد، ممکن است میزان عمکلرد آن با افت شدید مواجه شود.

شروع باردهی و عملکرد

همانطور که در قسمت‏های قبل ذکر شد، نهال انگور سیاه سردشت جزء نهال‏های زودبازده به شمار می‏آید. البته زمان شروع باردهی نهال انگور شرابی به عواملی همچون تغییرات آب و هوایی، دمای محیط، نوع خاک و شرایط اقلیمی بستگی دارد. به طور معمول، زمان باردهی نهال انگور سیاه سردشت دوسال پس از کاشت است.

خوشبختانه میزان عملکرد نهال انگور سیاه سردشت نسبت به بسیاری از ارقام مختلف انگور بالاتر است. هر نهال انگور شرابی، قادر به تولید 40 الی 55 کیلوگرم محصول خالص در طول سال است. از این رو، شما می‏توانید از هر هکتار زمین زراعی خود حدود 30 الی 35 تن انگور شرابی ناب برداشت کنید و لذت ببرید.

عمر مفید نهال انگور سیاه سردشت

عمر مفید نهال انگور سیاه سردشت به عوامل خاصی همچون نوع خاک، میزان کوددهی و آبیاری، شرایط اقلیمی و تغییرات آب و هوایی بستگی دارد. در نظر داشته باشید که هر چقدر شرایط رشد این نهال انگور سیاه سردشت مطلوب‏تر باشد، طول عمر مفید و میزان باردهی آن بیشتر می‏شود. به طور متوسط، هر نهال انگور شرابی قادر به تولید محصول ناب و مرغوب به مدت 50 الی 70 سال است. شما می‏توانید با استفاده از ترفندهایی همچون کوددهی، آبیاری به موقع، سمپاشی و هرس طول عمر مفید این نهال انگور را افزایش دهید و مدت زمان طولانی‏تری از مزایای آن بهره‏مند شوید.

هرس

هرس، از مهم‏ترین فعالیت‏های کشاورزی وباغداری به شمار می‏آید. هرس به موقع، سبب هموار شدن مسیر رشد سریع تر نهال ها و درختان می‏گردد. برای آن که بتوانید رشد و میزان عملکرد نهال انگور سیاه سردشت را افزایش دهید، باید آن را به موقع هرس کنید. برای هرس نهال انگور سیاه سردشت، بایستی از روش‏های دوبندی یا سه بندی استفاده نمایید. طبق نظر متخصصان، نهال انگور شرابی باید هر شش ماه یکبار هرس شود. البته اگر مشاهده نمودید که شاخه و برگ‏های پوسیده از تنه این نهال گرمسیر آویزان شده‏اند، باید سریعا برای هرس آن اقدامات لازم را به عمل آورید. ناگفته نماند که آبیاری نهال انگور پس از اتمام فرآیند هرس امری ضروری و الزامی است.

خاک مناسب

نهال انگور سیاه سردشت برای رشد و باردهی مطلوب، نیازمند خاک مناسب است. شما می‏توانید با استفاده از خاک مناسب و مرغوب برای رشد این نهال انگور، رشد و میزان عملکرد آن را دوچندان کنید. خاک مناسب نهال انگور سیاه سردشت، باید ریز دانه و دارای منبع غنی از مواد معدنی و آلی باشد. فراموش نکنید که خاک ریز دانه، می‏تواند رطوبت را تا مدت زمان طولانی در خود ذخیره کند. علاوه بر آن، هر چقدر که ریشه‏های نهال انگور شرابی مرطوب‏تر باشند، میزان رشد آن بیشتر می‏شود.

آبیاری

آب از مهم‏ترین عناصر حیات به شمار می‏آید و نقش بسزایی را در بقای درختان ایفا می‏کند. در نظر داشته باشید که نهال انگور سیاه سردشت برای رشد و باردهی بیشتر نیاز به آب کمی در سال های اول کاشت دارد و سال های بعد به صورت دیمی عملکرد خواهد داشت به همین دلیل به اسم انگور دیمی نیز شناخته شده است.

کوددهی و سمپاشی

همانطور که در قسمت‏های قبل ذکر شد، نهال انگور سیاه سردشت برای رشد و باردهی مطلوب، نیازمند خاک غنی از مواد معدنی و آلی است. البته خاک بسیاری از مناطق کشاورزی، از نظر منابع معدنی و آلی فقیر هستند. اما این امر بدان معنی نیست که شما نمی‏توانید برای کاشت و پرورش نهال انگور شرابی اقدام کنید. در چنین شرایطی، شما می‏توانید با استفاده از ترفند کوددهی مواد آلی و معدنی مورد نیاز نهال انگور را تامین کنید. برای کوددهی نهال انگور سیاه سردشت، باید از کودهای شیمایی حاوی عناصر کلیدی معدنی و آلی مناسب استفاده کنید. ناگفته نماند که هر نهال انگور شرابی باید ابتدای هر سال یکبارکوددهی شود.

برای آن که بتوانید نهال انگور سیاه سردشت را به بهترین شکل پرورش دهید، باید آن را به موقع سمپاشی کنید تا از شر آفات و حشرات مزاحم خلاص شوید. برای سمپاشی نهال انگور سیاه سردشت، باید ابتدای هر فصل اقدامات لازم را به عمل آورید.

مقاومت در برابر آفات

خوشبختانه نهال انگور سیاه سردشت، از مقاومت بالایی در برابر آفات و بیماری‏های مختلف برخوردار است. البته این امر بدان معنی نیست که این نهال سیاه شرابی نیاز چندانی به رسیدگی ندارد؛ شما می‏توانید با انجام اقداماتی نظیر آبیاری، کوددهی و سمپاشی به موقع، مقاومت این نهال زودرس را دربرابر آفات و بیماری‏ها افزایش دهید.

موارد مصرف

همانطور که از نامش پیداست، از مهم‏ترین مواد مصرف میوه نهال انگور سیاه سردشت ( شرابی) شرابگیری است. امروزه در بسیاری از کشورهای اروپایی، شرکت‏های بزرگ برای تهیه شراب از این نوع انگور استفاده می‏کنند. علاوه بر آن، برخی دیگر از کارخانجات تهیه مواد غذایی از گوشته میوه این نهال انگور سیاه برای تهیه آب میوه‏های طبیعی و از هسته آن برای تهیه روغن استفاده می‏نمایند. بسیاری از افراد انگور سیاه سردشت را برای پذیرایی در مجالس و تازه خوری مورد استفاده قرار می‏دهند. اما بیشتریت کاربرد و مصرف این رقم انگور سیاه تهیه شراب می باشد.

نهال انگور سرابی

نهال انگور سرابی

ارقام نهال انگور :

نهال انگور سردسیری
نهال انگور موندراپ
نهال انگور گرمسیری
نهال انگور شانی
نهال انگور زود رس
نهال انگور کشمشی
نهال انگور ترکمن ۴
نهال انگور سردشت
نهال انگور یاقوتی
نهال انگور شمشیری

قویدل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *